Румънското правителство одобри днес извънредно постановление, което позволява на физическите

...
Румънското правителство одобри днес извънредно постановление, което позволява на физическите
Коментари Харесай

Правителството одобри отлагане на плащането на вноските по банковите кредити за срок от 9 месеца

Румънското държавно управление утвърди през днешния ден изключително разпореждане, което разрешава на физическите и юридическите лица да отсрочат заплащането на вноските по банковите си заеми за интервал от девет месеца, оповестява телевизия Диджи 24.

Съгласно изключителната разпоредба могат да бъдат разсрочени вноските на румънците и компаниите, чиито междинни месечни разноски са се нараснали с минимум 25 %, за заеми, отпуснати до 30 април 2022 година Те се стопират по искане на кредитополучателя за интервал от най-малко един месец до най-много 9 месеца.

Според държавното решение кредитополучателите могат да се възползват от отлагането на отговорностите за заплащане единствено един път за един заем.

Механизмът за прекъсване на вноските " може да бъде възложен единствено за заеми, при които не е записано просрочване през последните 6 месеца до датата на настояването за прекъсване на отговорностите за заплащане и не са в просрочие към датата на настояването за прекъсване на отговорностите за заплащане ".

Мярката се дава единствено на кредитополучатели, които са били финансово наранени от сериозната обстановка, подбудена от актуалната рецесия, се показва в наредбата.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР