Румънският президент Клаус Йоханис публикува съобщение по повод деня на

...
Румънският президент Клаус Йоханис публикува съобщение по повод деня на
Коментари Харесай

Клаус Йоханис: Не можем да си позволим връщане към практиките на комунизма

Румънският президент Клаус Йоханис разгласява известие във връзка деня на възпоминание на жертвите на фашизма и комунизма, в което съобщи, че " през днешния ден изкушението на антилиберализма е извънредно огромно " и че " не можем да си позволим връщане към практиките, които характеризираха комунистическия режим ", оповестява осведомителният уебсайт Зиаре, представен от Българска телеграфна агенция.

Държавният глава акцентира, че " нито една химера не се е оказала по-кървава от фашизма и комунизма ".

" Режимите, въодушевени от тези идеологии, противостоящи на либерализма и демокрацията, имаха огромни отблясъци върху политическото развиване на страните в Централна и Източна Европа. Животът на милиони хора беше опустошен ", се показва в известието.

Йоханис припомня, че 23 август е " съдбовна дата в историята на Румъния ", защото " разпределението на сферите на въздействие в Европа след подписването на 23 август 1939 година на пакта Рибентроп-Молотов аргументи териториалните загуби от 1940 година и форсира тоталитарното злополучие, което щеше да продължи няколко десетилетия ".

Държавният глава също по този начин акцентира, че " през днешния ден изкушението на антилиберализма е извънредно огромно " и че " актуалното потомство би трябвало да остане интензивно в битката за отбрана на демокрацията и правовата страна " в миг, когато " се следят редица офанзиви, целящи да отслабят румънската народна власт ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР