Румънският президент Клаус Йоханис покани парламентарните партии на консултации за

...
Румънският президент Клаус Йоханис покани парламентарните партии на консултации за
Коментари Харесай

Започват консултации за ново румънско правителство

Румънският президент Клаус Йоханис предложения парламентарните партии на съвещания за съставянето на ново държавно управление, откакто Народното събрание гласоподава избор на съмнение на държавното управление на Национално-либералната партия (НЛП), ръководено от премиера Лудовик Орбан, оповестява в. " Гъндул ".

Според известие на президентската администрация първата делегация, която ще бъде призната в 12.00 часа през днешния ден, е тази на НЛП. След това президентът ще беседва с представителите на Социалдемократическата партия (СДП), Съюз за избавление на Румъния (ССР), Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР), партия Народно придвижване (ПНД), Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ), Про Румъния и групата на националните малцинства, съобщи БНР.

Вчера Йоханис съобщи, че най-вероятно довечера ще заяви и името на номинирания за министър председател, който ще се опита да сформира ново държавно управление. Той уточни, че в случай че парламентарните партии не са съгласни с концепцията за привикване на предварителни избори, тогава той ще упорства новото държавно управление да бъде формирано отново от НЛП или към нея. Източници от демократичната партия обявиха, че номинацията на НЛП за министър председател ще бъде още веднъж Лудовик Орбан. СДП и партия Про Румъния на някогашния министър председател Виктор Понта оповестиха, че ще предложат за премиерския пост някогашния министър на образованието Ремус Прикопие, а водачът на ССР Дан Барна заяви, че неговата партия, която е в съюз с партия ПЛЮС, ще предложи за министър председател някогашния еврокомисар Дачиан Чолош.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР