Румънският президент Клаус Йоханис бе глобен днес от Националния съвет

...
Румънският президент Клаус Йоханис бе глобен днес от Националния съвет
Коментари Харесай

Глобиха румънския президент за дискриминация заради думата "престъпници"

Румънският президент Клаус Йоханис бе санкциониран през днешния ден от Националния съвет за битка с дискриминирането със сумата от 2000 леи (839 лева) поради това, че е употребявал думата " нарушители ", говорейки за политици, които се пробват да дискредитират Националната дирекция за битка с корупцията /НДБК/, заяви осведомителният уебсайт Зиаре.

" Имаме скандал в общественото пространство и мисля, че много хора чакат да изразя мнението си. Нещата могат да се обобщават накратко: едни нарушители вършат обезверен опит да дискредитират НДБК ", съобщи тогава Йоханис.

Сезирането в Националния съвет за битка с дискриминирането е подадено от електронното издание в региона на правораздаването " Лумя жустицией " / " Светът на правораздаването " / през февруари, показва в. " Гъндул ".

" Не може да се одобри (...) всички в обществото да се назоваваме с избрания като " нарушител ", " обвинен ", " обвиняем ", " пандизчия ", които в цивилизования свят, изключително в пространството на Европейски Съюз, са считани за форми на дискриминация, които биха могли да провокират в това число реакции като ненавист и принуждение ", се показва в сезирането.

Президентът Йоханис съобщи, че ще апелира решението на съвета, което съгласно него е " политическо ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР