Румънският евродепутат от Национално-либералната партия (НЛП) Зигфрид Мурешан заяви, че

...
Румънският евродепутат от Национално-либералната партия (НЛП) Зигфрид Мурешан заяви, че
Коментари Харесай

Румънски евродепутати: При визитата си в България Карл Нехамер ще продължи с агресивния дискурс за миграцията

Румънският евродепутат от Национално-либералната партия (НЛП) Зигфрид Мурешан съобщи, че плануваното посещаване на австрийския канцлер в България на 23 януари е нов мотив за Карл Нехамер да приказва по тематиката за миграцията, само че съгласно него " това не значи, че Австрия ще помогне на България ", оповестява телевизия Диджи 24.

" Всичко, което прави канцлерът на Австрия, е единствено за личния му имидж в Австрия. Единственото нещо, което го интересува, е да печели политически капитал в Австрия ", разяснява Мурешан, който е заместник-председател на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент.

" Фактът, че ще посети България на 23 януари, не значи, че Австрия ще помогне на България. Убеден съм, че в границите на визитата няма да даде никакво заричане на България, няма да направи никакво позитивно изказване за Шенген, а ще продължи с нападателния дискурс по тематиката за миграцията. Отива в България единствено с цел да има нов мотив да приказва по тематиката за миграцията пред австрийската аудитория преди районните избори на 29 януари ", написа в обява във фейсбук румънският евродепутат.

От своя страна различен евродепутат от НЛП - Рареш Богдан, разяснява за Диджи 24, че жестът на Нехамер да предложения президента на България на новогодишния концерт във Виена и да дефинират среща на 23 януари в България демонстрира нов метод на Виена във връзка с разширението на Шенген. Той счита, че Нехамер се пробва да се показа с " друго лице " пред личните си гласоподаватели и да се покаже като " сръчен посланик " след отхвърли му да допусне Румъния и България в Шенген предишния месец.

" Жестът на Нехамер е като по учебник, пробва се да третира по друг метод (двете страни), да даде шах на Румъния ", показва Богдан, като отбелязва, че Румъния не би трябвало да води дипломация " на сведената глава ", която по думите му е довела страната до неуспех, а дипломация " на вдигната глава, на силата - един пестник с кадифена ръкавица ".

Телевизията напомня за срещата на австрийския канцлер Карл Нехамер и българския президент Румен Радев в неделя, в първия ден от новата година, на обичайния новогодишен концерт във Виена и са се договорили за нова среща на българо-турската граница на 23 януари, като Нехамер ще бъде съпроводен от своя министър на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР