Румънският елитен клуб Университатя Крайова намери нов треньор, месец и

...
Румънският елитен клуб Университатя Крайова намери нов треньор, месец и
Коментари Харесай

В Румъния: Ивайло Петев ще поеме Университатя

Румънският първокласен клуб Университатя Крайова откри нов треньор, месец и половина след напускането на Лауренциу Регекампф в посока Ал Таи в Саудитска Арабия, заяви digisport.ro.

До момента Университатя (Крайова) беше воден от краткотрайния ментор Корнелиу Папура, а управлението разгласи, че търси извънредно чужденец за поста.

Избраникът на президента Михай Ротару е българин, само че не Валентин Илиев, както се съобщаваше до неотдавна, а Ивайло Петев, написа GSP.ro.

Петев се раздели с Лудогорец единствено преди няколко дни, на 23-и октомври. Преди това той донесе купа и купа на Лудогорец при втория си интервал в разградския клуб, пристигнал цели 10 години по-късно. Очакванията са на следващия ден Петев да бъде показан като нов ментор на румънския клуб.

Но за Петев минаването от северната страна на Дунава е просто една от стъпките в треньорската кариера, защото преди този момент е водил много по-солидни клубове като Динамо (Загреб), Ягелония (Бялисток) и кипърския гранд Омония (Никозия).

Освен това е бил народен селекционер на България, само че и на Босна и Херцеговина, с който завоюва Лига В в шампионата Лига на Нациите и напрактика обезпечи бараж на тази страна за място на Евро 2024.

Конституционен съд Университатя (Крайова), както е цялостното име на клуба, сега е на 4-о място в класирането с 22 точки, единствено на 1 от 3-ия  Рапид (Букурещ). Двата тима се срещат през днешния ден от 20:30 часа на стадиона в букурещкия квартал Джулещи.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР