Румънският автомобилен производител Dacia се готви да премести производството на

...
Румънският автомобилен производител Dacia се готви да премести производството на
Коментари Харесай

Dacia Sandero вече няма да се произвежда в Румъния

Румънският авто производител Dacia се готви да реалокира производството на най-изгодния си модел, който е наличен на европейския пазар.

От компанията към този момент ще създават Sandero не в завода си в град Миовени, а в Мароко. Това оповестяват от уеб страницата Auto Evolution.

От друга страна компанията желае да се концентрира върху производството на по-скъпите си модели в румънската си фабрика. А повода за това е обвързвана с повишението на разноските за Dacia.

Формирането на заплатите на чиновниците е обвързвано непосредствено с маржа на облагата. Но с бавното повишение на разноските за заплати в прилежаща Румъния, производството на толкоз на ниска цена модел стартира да става нерентабилно.

Мароко, въпреки това, е най-хубавата опция измежду цялата група на Renault за Sandero, като това ще разреши на Dacia да се концентрира повече върху производството на модели като Sandero Stepway и Duster.

Междувременно през тази седмица компанията би трябвало да показа публично първия си електрически автомобил, за който се твърди, че ще бъде най-изгодният в този сегмент. Очакванията са, че той ще се продава за към 14 000 евро в Европа.
 Dacia Sandero е най-евтиното
Dacia Sandero е най-евтиното " супермини ". Ето за какво

Моделът неслучайно е най-купуваната от бизнесите кола в Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР