Румънските власти прихванаха в Черно море бедстващ траулер с близо

...
Румънските власти прихванаха в Черно море бедстващ траулер с близо
Коментари Харесай

Румънските власти прихванаха бедстващ траулер със 150 мигранти на борда


Румънските управляващи прихванаха в Черно море бедстващ траулер с близо 150 мигранти на борда. В нощта против сряда два кораба на бреговата защита и един на военноморските сили са провели избавителна интервенция, откакто са получили сигнал за помощ от плавателния съд, който се е намирал на към 60 км от брега.

Траулерът е бил откаран на пристанище Мидия.

По информация на представителя на бреговата защита Кристиан Чику на борда е имало към 150 незаконни мигранти, измежду които 50 деца. По предварителна информация те са жители на Ирак и Иран.

Това е следващият случай на прихванат транспортен съд с мигранти, които се пробват да стигнат до Европа през Черно море. Властите в Букурещ се тормозят, че въпреки и страната им да беше значително пощадена от мигрантската вълна, пътят през Черно море може да се трансформира в опция на този през Средиземноморието.

Според граничната полиция броят на мигрантите, които от началото на годината са се пробвали да влязат нелегално в Румъния, е с 80% по-голям от общото количество мигранти през предходната година. Почти всички случаи на нелегално секване на границата са регистрирани в северозападните елементи на страната, както и в окръг Кюстенджа.

По-рано министърът на външните работи Теодор Мелешкану съобщи, че Румъния „ е по-скоро директна страна “ и съгласно него броят на бежанците в страната не е огромен, защото миграционният напън се оказва главно върху Северна и Западна Европа. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР