Румънските власти предприемат действия по информиране на населението в пограничните

...
Румънските власти предприемат действия по информиране на населението в пограничните
Коментари Харесай

Войната: Румъния информира населението къде да търси убежище

Румънските управляващи подхващат дейности по информиране на популацията в пограничните региони с Украйна за това които зони могат да бъдат употребявани като убежища.

Страната подхваща редица защитни ограничения на територията си, която се намира в
непосредствена непосредственост до зоната на спора в Украйна.
Това стана ясно на съвещание на Националния комитет за изключителни обстановки, оповестява Българска телеграфна агенция.

Решението е поради последните събития и настоящия геополитически подтекст, избран от военния спор, подбуден от експанзията на Русия против Украйна, който генерира скорошни и многократни съветски офанзиви против украинските пристанища Рени и Измаил, ситуирани в непосредствена непосредственост до границите с Румъния ”, се споделя в информация “.

Министерството на защитата ще прави оценка и открива зоните на територията на Румъния, прилежащи на конфликтните зони Рени и Измаил.

Окръжните комисии за изключителни обстановки ще осведомят популацията кои пространства могат да употребяват за заслон и леговище, в случай че се наложи, а окръжните инспекторати за изключителни обстановки ще дават насоки на жителите при възможна спешна обстановка.

Министерството на националната защита ще построи и
защитни пространства за популацията от местностите Плауру и Чаталкой,
както и за тези с дребен и доста дребен брой поданици.

При демонстрация на заплаха от рухване на детайли, принадлежащи към средствата за битка, употребявани в спора, Министерството на защитата ще уведомява Главния инспекторат по изключителни обстановки във връзка с съответната евентуално наранена област. Главният инспекторат да изключителни обстановки ще издава предупредителни известия и ще сигнализира на популацията посредством системата Ro-Alert и/или такива на равнище локална обществена власт.

В регионите без краткотрайно GSM покритие ще бъдат изпращани екипи, които да предупредят популацията  за евентуалната заплаха.
България и Румъния са ситуирани батальони на НАТО
През седмицата генералният секретар на НАТО съобщи, че източният фланг на Алианса е извънредно значим.

Черно море е доста значимо за НАТО, следим ситуацията там деликатно “, съобщи той пред комисията на Европейския парламент по външни работи.

Той разяснява появилата се по-рано информация за паднали елементи от съветски дрон на територията на Румъния. По неговите думи няма признаци за умишлени дейности от страна на Русия в този случай.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР