Румънски полицай под прикритие, служител на антикорупционната дирекция на вътрешното

...
Румънски полицай под прикритие, служител на антикорупционната дирекция на вътрешното
Коментари Харесай

Румънски полицай под прикритие подкупи български граничар

Румънски служител на реда под прикритие, чиновник на антикорупционната дирекция на вътрешното министерство на Република Румъния, е бил разпитан посредством видеоквързка в Окръжния съд в Русе. Той свидетелства по дело за рушвет на български граничен служител на реда.
Според обвиняването на 17 октомври 2014 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Дунав мост " граничният служител на реда М. М. изискал рушвет от румънския жител А. М., с цел да му позволи да влезе в България с автомобила си, който бил с краткотраен румънски регистрационен номер. Получил от него 180 румънски леи и 5 евро.
По време на съвещанието бяха разпитани двама румънски жители. Единият се яви персонално в залата. Другият – чиновник, работил под прикритие с кодово име "Адриан Марку ", е бил в Апелативен съд-Букурещ, където в наличието на арбитър, секретар, преводач и чиновник от антикорупционна дирекция на Румъния, е разпитан посредством системата за видеоконференции. Лицето на очевидеца не се е виждало, а гласът му е променен, с цел да се резервира самоличността му.
Той е удостоверил дадените в хода на досъдебното произвеждане показания, че подсъдимият му е направил жест да постави пари в документите, защото с регистрационните номера на автомобила му "Адриан Марку " е нямал право да напуща Румъния.
Следващото правосъдно съвещание по делото е планувано за 16 ноември.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР