Румънски медии съобщават с изненада за инициатива за присъединяване на

...
Румънски медии съобщават с изненада за инициатива за присъединяване на
Коментари Харесай

Медии в Букурещ: Българи искат в Румъния

Румънски медии оповестяват с изненада за самодейност за присъединение на три български области към Румъния.

Редица румънски медии разгласяват информацията, че жителите на три области от Северозападна България, недоволни от корупцията в страната, биха желали да се провежда допитване до жителите с оглед приемане на автономност на България или обединяване с Румъния.

Идеята е на Борис Каменови беше показана от него пред Нова телевизия дружно с още един подръжник. Румънските медии го показват за водач на " сепаратистко " придвижване в областите Видин, Враца и Монтана.

" Българи желаят в Румъния! Три области при съседите желаят да станат част от нашата страна ", показва в заглавие вестник " Ромъния либера ", представен от Българска телеграфна агенция. " Изненадващо известие от България. Три области желаят присъединение към Румъния ", написа " Адевърул ".

Информацията е обявена и от телевизия „ Диджи 24 “, която я дефинира като " отзив на битката с корупцията в България ". Телевизия Бе1 дефинира " обстановката като невиждана ".

Вестник " Евениментул зилей " счита самодейността за " извънредно сериозна ". Информационният уебсайт " Щир пе сурсе " (Новини от източници - на бълг. ез.) написа за " непредвиден референдум в България ".

Идеята, показана от Борис Каменов, е отразена и от други румънски печатни и електронни медии. Каменов съобщи, че една от аргументите за тази самодейност е корупцията в България. Той събира подписи, нокъм момента няма обществена информация какъв брой е събрал.

" Не би трябвало да бъдем съучастници в корупция ", споделя Борис Каменов и добява, че жителите на Северозападна България постоянно са се борили за " действителна народна власт ".

Запитан за повода, заради която трите области от Северозападна България биха желали да станат част от Румъния, Каменов отговори, че румънската правосъдна система е по-ефективна. " Тяхната правосъдна система е доста по-демократична и реформирана ", сподели Каменов.

Запитан дали трите български области ще станат като Барселона, Каменов отговори, че Северозападна България има потребност от " мъж като Пучдемон " - уволненият министър председател на Каталуния и уредник на референдума за самостоятелност на района.

Другият мъж, който изясни че е пристигнал да поддържа настояването за автономност на Северозапада сподели пред Нова телевизия, че поддържа самодейността, тъй като в този район на България не съществува никаква икономическа интензивност. " Работим в Козлодуй, в Пловдив, в други градове, тук няма нищо ", сподели мъжът. Той обаче гледаше с удивление, когато Каменов стартира концепцията за присъединение към Румъния.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР