Румънски и американски военни участваха днес в учение с бойни

...
Румънски и американски военни участваха днес в учение с бойни
Коментари Харесай

Около 900 румънски и американски военни участваха в учение на сухопътните сили в румънския окръг Галац

Румънски и американски военни участваха през днешния ден в обучение с бойни стрелби в образователния център на сухопътните сили Смърдан, окръг Галац, в границите на учението " Justice Eagle 22.1 ", оповестява Аджерпрес, базирайки се на представители на Девета механизирана бригада " Мъръшещ ".

Общо към 900 румънски и американски военни с над 70 механически средства се образоваха в интервала 2-10 март на полигона Смърдан в границите на учението " Justice Eagle 22.1 ", което се организира годишно на територията на Румъния и беше планувано още през декември предходната година.

Командирът на Девета механизирана бригада " Мъръшещ " полковник Адриан Костару посочи, че в учението са взели участие 150 румънски и 750 американски военни.

Американските военни са част от дислоцираните в Румъния елементи в границите на ограниченията за подсилване на отбранителните качества на Източния фланг на НАТО.

Целта на бойното обучение бе да покаже качествата за реакция на дейностите на съперник въз основата на мним сюжет.

Многонационалното обучение " Justice Eagle " се организира годишно на територията на Румъния и има за цел повишение на оперативната съгласуемост на въоръжените сили на НАТО, поддържане на качествата за дислоциране и взаимно образование и основаването на удобна районна среда за многонационално военно съдействие.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР