Румънската Национална служба за защита на потребителите (НСЗП) изтегли от

...
Румънската Национална служба за защита на потребителите (НСЗП) изтегли от
Коментари Харесай

Румъния изтегля от пазара 31 милиона предпазни маски

Румънската Национална работа за отбрана на потребителите (НСЗП) изтегли от комерсиалната мрежа над 31 милиона защитни маски, откакто бяха открити редица отклонения от индустриалните правила, заяви на конференция през днешния ден ръководителят на службата Едуард Козмински, съобщи уеб сайтът Зиаре.

Той уточни, че едно от отклоненията е неналичието на маркировка " съдебна експертиза ", която съставлява документ за сходство на нормите, който е утвърден от Европейския съюз.

" Тези маски нямат утвърждения от Европейски Съюз документ за сходство. Те може и да са положителни, не споделям нищо, само че при изискване, че нямат подобен документ, не може да бъдат продавани в Румъния ", изясни ръководителят на НСЗП, предава Българска телеграфна агенция. Някои от отклоненията се отнасят до неточни търговски практики, посредством които " потребителят е въвеждан в илюзия ", добави той.

Козмински посочи, че над 31 милиона защитни маски са изтеглени от комерсиалната мрежа до премахване на съответните дефекти, а други 90 000 маски са изтеглени дефинитивно вследствие на откритите нередности.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР