Румънската национална комисия за управление на извънредни ситуации е упълномощила

...
Румънската национална комисия за управление на извънредни ситуации е упълномощила
Коментари Харесай

Румъния прехвърля тежко болни пациенти с Covid-19 в Германия

Румънската национална комисия за ръководство на изключителни обстановки е упълномощила министерствата на опазването на здравето и на вътрешните работи да подпишат съглашение за прекачване в Германия на тежко заболели пациенти с КОВИД-19, заяви Аджерпрес.

Прехвърлянето ще бъде осъществено със аероплан на румънското министерство на защитата или на немските военновъздушни сили.

По-рано Групата за стратегическа връзка заяви, че в Румъния няма свободни места за интензивно лекуване на пациенти с КОВИД-19.

По данни на Европейската комисия Румъния, където заболелите от коронавирус са от ден на ден, е получила поддръжка от Полша, Франция, Дания, Холандия, Италия, Словакия, Австрия, Молдова и Сърбия. Предстои румънски заболели да бъдат трансферирани в Унгария, Полша и Австрия.

Румънската страна е получила хиляди дози препарати за вливане при заболели от коронавирус, средства за произвеждане на О2 и обдишватели. Помощта е обезпечена по механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана. В Румъния са пристигнали и лекарски екипи от някои от посочените европейски страни.

Ситуацията с пандемията от ковид през седмицата сочи, че Източна Европа се бори с най-тежката си вълна на болестта, което се отдава на ниския % имунизирани. Делът на ваксинираните в района е един от най-малките на континента. По-малко от половината от популацията там е с сложена първа доза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР