Румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и

...
Румънската Дирекция за разследване на престъпленията на организираната престъпност и
Коментари Харесай

Разследват премиер за държавна измяна

Румънската Дирекция за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ) е почнала наказателно гонене по тъжба, импортирана от опозиционния водач Лудовик Орбан, в която той упреква премиера Виорика Дънчила и водача на ръководещата Социалдемократическа партия Ливиу Драгня в "държавна измяна ", оповестява "Аджерпрес ".

Цитирани източници прецизират, че решението е било взето на 7 юни, а визираните закононарушения са "държавна измяна и откриване на секрети, което заплашва националната сигурност ".

Лидерът на Национално-либералната партия Лудовик Орбан подаде тъжба предишния месец по отношение на приемането от държавното управление на меморандум за пренасяне на румънското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Приетият от държавното управление "таен " меморандум, който беше последван от посещаване на Дънчила и Драгня в Израел, беше подложен на критика и от президента Клаус Йоханис, който дава отговор за външната политика на Румъния. Той съобщи, че не е бил осведомен за проектите за пренасяне на посолството и неколкократно прикани премиера Виорика Дънчила да подаде оставка.

Снимка: Facebook
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР