Румъния затвори за срок от 30 дни част от контролно-пропускателните

...
Румъния затвори за срок от 30 дни част от контролно-пропускателните
Коментари Харесай

Заради коронавируса Румъния затвори част от граничните пунктове с България

Румъния затвори за период от 30 дни част от контролно-пропускателните пунктове на границата с България, заяви Министерство на вътрешните работи. Въведените ограничавания са част от ограниченията в страната, свързани с разпространяването на ковид COVID-19.

По информация от румънските гранични управляващи от 16 часа през днешния ден за 30-дневен интервал се затварят: Граничен контролно-пропусквателен пункт Бекет- Оряхово; Граничен контролно-пропусквателен пункт Турну Мъгуреле - Никопол; Граничен контролно-пропусквателен пункт Зимнич - Свищов; Граничен контролно-пропусквателен пункт Негру-вода - Кардам; Граничен контролно-пропусквателен пункт Липница -Кайнарджа и Граничен контролно-пропусквателен пункт Добромир-Крушари. Румънските управляващи показват, че е допустимо интервалът на ограничавания да бъде удължен.

По-рано през днешния ден от " Гранична полиция " оповестиха, че трафикът на товарни коли през Дунав мост 2 при Видин е натоварен и в двете направления. Чуждите жители, в това число и български, които пътуват за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, на влизане в страната ще бъдат сложени под наложителна 14-дневна карантина. Тези ограничавания ще се ползват и върху морските и речните транспорти.

Румъния е следващата прилежаща страна, която отчасти затваря границите си, след Северна Македония и Сърбия. През работещите пунктове с ддвете страни трафикът през днешния ден е бил естествен, регистрира Министерство на вътрешните работи.

Засилен е трафикът на товарни коли на излаз на границата с Турция през " Капитан Андреево " и " Лесово ". На влизане в Турция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капъкуле турските управляващи са инсталирали термокамера за премерване на температурата на влизащите пасажери, което може да докара до закъснение на прекосяването. По решение на турските управляващи краткотрайно е прекратено придвижването на интернационалния бърз трен България - Турция.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (461)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР