Румъния удължи времето на нощния вечерен час, за да забави

...
Румъния удължи времето на нощния вечерен час, за да забави
Коментари Харесай

Румъния въвежда вечерен час

 Румъния удължи времето на нощния вечерен час, с цел да забави разпространяването на коронавирусните инфекции, оповестява Ройтерс. Движението на хора ще бъде лимитирано от 20:00 ч., а магазините ще бъдат затворени от 18:00 ч. в петък до неделя в градовете с над 4, само че под 7,5 случая на 1000 души.

Движението ще бъде лимитирано от 20:00 ч. в градове с над 7,5 случая на 1000 души, а магазините ще затварят в 18:00 през цялата седмица. Спортните зали и фитнесите ще бъдат затворени в обитаемоте места, където заболеваемостта за двуседмичен интервал е над 4 на 1000 души.

След среща през вчерашния ден на премиера Флорин Къцу с религиозни водачи е взето решение вярващите да могат да участват тази година на службата за Възкресение Христово. Съгласно новите ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 на католическия и на православния Великден хората ще имат право да излизат от домовете в интервала 20:00 ч. - 02:00 ч. За празника Пасха този уикенд също ще бъде позволено напредване отвън дома в интервала 18:00 - 22:00 ч.

Учениците ще бъдат тествани за Коронавирус с неинвазивни проби при завръщането от почивка, оповестява още в. " Ромъния либера ", като цитира изказване на премиера Флорин Къцу. Според него това е положително решение за надзор на пандемията.

Румънските вестници осведомят тази заран и за спонтанна стачка на работещите в метрото в Букурещ, която е блокирала придвижването на влаковете. Синдикалистите слезли в тунела на метростанция " Пиаца Унирий " и спрели придвижването. Протестът идва откакто през вчерашния ден управлението на компанията Метрорекс даде период до 2 април за освобождение на комерсиалните пространства в метрото, които са държани от компания на синдиката, написа вестникът.

В четвъртък страната заяви за 6 651 нови случая на ковид, най-високата дневна заболяемост за тази година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР