Румъния трябва да има стабилна икономика, освен членство в НАТО

...
Румъния трябва да има стабилна икономика, освен членство в НАТО
Коментари Харесай

В Румъния: Никой не може да си осигури сигурност, дори в НАТО и ЕС, без стабилна икономика

Румъния би трябвало да има постоянна стопанска система, с изключение на участие в НАТО и Европейски Съюз, с цел да се възползва от съответна сигурност , съобщи в петък ръководителят на фискалния съвет Даниел Даяну, оповестява " Агепрес ".

" Не можете да осигурите сигурност, даже и да сте част от НАТО, не можете да бъдете свободен ездач, в случай че нямате постоянна стопанска система. Ние би трябвало, разчитайки на поддръжката на НАТО и Европейски Съюз, да придобием повече непоклатимост , която пренебрегнахме, по повод както на обществения бюджет, по този начин и на употребата на енергийните запаси и естествените запаси като цяло. Бяхме късогледи и не разбрахме, че стабилността на една стопанска система значи да имаме здрави корени вкъщи. Но в никакъв случай не е прекомерно късно да се събудим ", изясни Даяну по време на онлайн конференцията " Динамичната тактика на Румъния в новия геополитически подтекст ".

Според Даяну в подтекста на войната в Украйна ще пострадат страни с най-ниски бюджетни доходи, като Румъния .

" Русия и Украйна доставяха доста на международния пазар . Централните банки ще имат по-трудна задача да се оправят с инфлацията при тези условия и обществените бюджети ще бъдат по-напрегнати. Вече споделих, че военните разноски ще се усилят на всички места , това е разследване от обстоятелството, че дивидентът за мир към този момент няма да е съответстващ. Напротив, тази обстановка ще напрегне още повече обществените бюджети и ще бъдат наранени страни с ниски фискални приходи , ниски бюджетни приходи, какъвто е и случая на Румъния ", сподели Даниел Даяну.

Той добави, че обстановката е нежна, а държавният бюджет е извънредно уязвим.

Националният проект за възобновяване и резистентност на Румъния към този момент има по-ясно изразена стратегическа задача, в сравнение с преди войната, почнала в Украйна .

Според него разноските за защита не би трябвало да се включват в бюджетния недостиг, тъй като те са " инвестиция в сигурността ", а интервенциите на фискалните удобства не би трябвало да се обобщават.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР