„Румъния се развива много по-бързо икономически от България и е

...
„Румъния се развива много по-бързо икономически от България и е
Коментари Харесай

„Всичко в България е гнило“: Светослав Илчовски премести бизнеса си в Румъния

„ Румъния се развива доста по-бързо стопански от България и е примамлива за вложения от целия свят. Много българи също избират да реалокират бизнеса си там поради по-либералното ръководство, което благоприятства развиването на предприемачеството “, изяснява той.

„ Засега съм купил 75 хиляди дка. В Румъния пазарът е страховит, няма спекули. Защитен е пазарът от спекуланти, които да подвигат цени. Има страхотни условия на работа. Няма такива условия съвсем на никое място по света. Условията за дребния бизнес са нечувани “, сподели предприемачът Светослав Илчовски за новите си бизнес планове в Румъния.

„ Държавата задължава да се вдигнат заплатите с 25%, а след това ги връща като субсидия. Така оказва помощ и на бизнеса и на хората “, продължи той и посочи, че все още има към 30 служащия, само че чака до края на годината те да станат най-малко 300.

Илчовски добави, че бизнесът му е в областта на олиото и брашното, като посочи, че е вложил досега 45 млн. евро в страната.

В преработвателни стопанства и ферми той счита да влага към 150 млн. евро.

„ Всичко е гнило в България, би трябвало да се рине от началото до края. Навсякъде всичко е ГЕРБ “, безапелационен бе той.

По думите му има 1% налог облага за дребните компании в Румъния.

„ Нещо в България стигнало ли е до някъде “, попита риторично той на въпрос какво се случва с неговите тъжби и каузи в България.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР