Румъния посреща днес националния си празник 1 декември. Датата бележи

...
Румъния посреща днес националния си празник 1 декември. Датата бележи
Коментари Харесай

Румъния отбелязва националния си празник с военен парад в Букурещ

Румъния посреща през днешния ден националния си празник 1 декември. Датата бележи най-важния миг в историята на страната, когато през 1918 година 600 депутати и 628 представители на културни и публични организации гласоподават обединяването на областите Трансилвания, Кришана, Сатмар, Марамуреш и Банат (най-западната част на Румъния до границата с Унгария и Сърбия) с Румъния, в това число Буковина и Бесарабия.

Над 1500 военнослужещи и и експерти от румънските министерства на защитата и вътрешните работи, румънската разследваща работа, специфичната телекомуникационна работа и Националната пенитенциарна администрация ще вземат участие в обичайния церемониал по случай националния празник в Букурещ, предава Българска телеграфна агенция. 

В събитието, което се организира всяка година към Триумфалната арка, ще се включат и към 130 механически средства, от които 40 самолета.

В парада ще дефилират и към 150 задгранични бойци от отряди от Белгия, Франция, Северна Македония, Република Молдова, Люксембург, Полша, Португалия, Съединените щати и Нидерландия. Публиката ще има опция да види бойни самолети от Германия, Съединени американски щати и Турция.

Сред звездите на парада ще бъдат бронираните машини " Пираня ", създадени в Румъния. За първи път на събитието гостите и жителите на Букурещ ще могат да видят хеликоптери " Блек Хоук ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР