Румъния отбелязва рекорди в броя на новозаразените с коронавирус. За

...
Румъния отбелязва рекорди в броя на новозаразените с коронавирус. За
Коментари Харесай

Ковид кризата в Румъния се влошава, пациенти получават кислород в колите си

Румъния отбелязва върхове в броя на новозаразените с ковид. За последното денонощие те са съвсем 10 200 души. Болниците са претъпкани, а в интензивните отделения към този момент няма свободни кревати.

Стига се до такава степен, че медицински личен състав изнася О2 за обдишване в колите на пациентите. Критичната обстановка се дължи и на обстоятелството, че Румъния е на предпоследно място по дял на имунизирани хора в Европейския съюз.

В окръжната болница в източния румънски град Бузъу коронавирус отделенията са запълнени и медиците работят като във военни условия. Пациентите, които се нуждаят от О2, го получават на двора, в колите си.

Някои пациенти са се лекували вкъщи и са пристигнали в болничното заведение, когато към този момент не са били способни да дишат без помощ.

" Майка ми от през вчерашния ден е на О2. Нощувахме в колата и към този момент нямаме бензин. Шест дни я лекувах я вкъщи. Тя беше упорита, а в този момент съжалява, че не се имунизира ", изяснява дъщерята на една от пациентките.

В Румъния са имунизирани едвам 36,5% от цялото население. Темпът на имунизиране се усили, откакто в края на октомври беше регистриран най-високият дневен брой смъртни случаи от началото на пандемията.

Над 19 700 инфектирани с ковид се лекуват в болница. В интензивните отделения към този момент няма свободни кревати.

Здравната система на северната ни съседка се задъхва и страната е принудена да изпраща тежко заболели пациенти с коронавирус на лекуване в Германия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР