Румъния обяви, че е открила на територията си кратер -

...
Румъния обяви, че е открила на територията си кратер -
Коментари Харесай

Румъния скастри Русия заради нови отломки от дрон на територията си

Румъния разгласи, че е разкрила на територията си кратер - евентуално от дрон, който се е взривил при удара със земята , осведоми " Асошиейтед прес ".

Отломките от апарата са открити покрай границата с Украйна. Инцидентът ускорява опасенията за допустимо разширение на войната на Русия оттатък границите на Украйна и върху територията на страна членка на НАТО.

Кратерът е открит преди зазоряване на три километра западно от село Плауру, ситуирано на брега на река Дунав против украинското пристанище Измаил. Това се е случило, откакто румънското министерство на защитата заяви, че е засякло поредност от дронове, ориентирани към украински речни пристанища.

Според ведомството дронът евентуално е избухнал при удара. Не е ясно обаче по кое време или от кое място е бил изстрелян. Провежда се следствие.
 Румъния укрепва отбраната си, с цел да не пусне войната
Румъния укрепва отбраната си, с цел да не пусне войната " през прага на НАТО "

Букурещ разполага четири самолета F-16 в региона

" Ужасните съветски офанзиви против гражданската инфраструктура на Украйна още веднъж имаха съществени последствия върху територията на Румъния ", написа външният министър Луминита Одобеску в обществената мрежа " Екс " и добави, че " нови доказателства за удар бяха открити на румънска земя ".

Призоваваме Русия да спре тези военни закононарушения , настоя тя.

През последните седмици румънските управляващи потвърдиха за на територията на страната, като прецизираха, че отломките наподобяват тези от дронове, употребявани от съветската войска.

Румънският президент Клаус Йоханис назова откритите фрагменти от дрон " безусловно недопустимо нарушаване на суверенното въздушно пространство на Румъния , съдружник на НАТО, криещо действителни опасности за сигурността на румънските жители в региона ".

през последния месец разтревожиха част от румънските жителите, пребиваващи покрай границата , че войната може да се популяризира и в страната им. През септември село Плауру построи сглобяеми бетонни убежища за жителите си.
 Медведев: Русия има все по-малко благоприятни условия, с изключение на директен конфликт с НАТО
Медведев: Русия има все по-малко благоприятни условия, с изключение на директен конфликт с НАТО

Той изброи няколко събития, които вършат пряк конфликт сред Русия и НАТО по-вероятен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР