Румъния като правило следва стриктно това, което казват в Брюксел.

...
Румъния като правило следва стриктно това, което казват в Брюксел.
Коментари Харесай

„Ще го натупат“: На Зеленски е отказана реч в румънския парламент

Румъния като предписание следва прецизно това, което споделят в Брюксел. Ето за какво анулацията на речта на Владимир Зеленски в Народното събрание на страната е най-малкото сигнал за смяна на статуса на Украйна – тя е превърната в отпадъчен материал.

Румънският парламент отхвърли да изслуша Зеленски

Румънският парламент анулира речта на Владимир Зеленски в границите на визитата на президента на Украйна в Букурещ.

Той трябваше да се срещне с румънския президент Клаус Йоханис и да приказва в Народното събрание във вторник, 10 октомври, само че според Libertatea това няма да се състои. Причината съгласно източниците, представени от вестника, са опасения за сигурността и опцията за пропадане на изявлението.

Вестникът се базира на мнението на „ проруския сенатор ” Даяна Шошоке:

„ Ето какво ще ви кажа, господин Йоханис. Ако той (Зеленски) бъде натупан в Народното събрание, ще бъде неприятно. Можете да включите всички SPP (служби за сигурност) на този свят. Но по добре, не смейте да го вкарвате в румънския парламент “.

Междувременно пресслужбата на румънския президент отбелязва, че визитата удостоверява „ продължаването на безусловната поддръжка “ на Румъния за Украйна, както и „ специфичния темперамент на двустранните връзки, техния капацитет и нуждата от полемика на най-високо равнище “, цитира Libertatea.

По думите на вестника, дневният ред на договарянията сред Йоханис и Зеленски включва обстановката със сигурността в района и Черно море, както и европейската и евроатлантическата интеграция на Украйна.

Много неприятен сигнал за Зеленски

Всъщност анулацията на речта му в Народното събрание е доста неприятен сигнал за Зеленски, защото румънският парламент е този, който взема решенията по изброените точки от дневния ред, което значи, че те са застрашени.

Румънски четец написа в коментар към публикация в Libertatea, че преобладаващото болшинство от румънците не са съгласни с помощта, която румънското управление дава на Украйна. При това за сметка на обедняването на личното си население. Читателят счита, че на новите избори (2024 г.) румънските проукраински партии ще потънат в забравата.

Друг четец се оплаква, че президентът на Румъния не мисли за 300-те хиляди румънци, живеещи в Украйна:

„ Ако мислеше като президент, не би могъл абсолютно да поддържа страна, която работи интензивно за усвояване на етническите малцинства, най-голямото от които е румънското.

Украйна - отпадъчен материал

Политикът Олег Царев написа в Telegram, че анулацията на планувана среща в румънския парламент е дипломатически скандал.

" Публичен пестник. Така не се прави. Обикновено всичко се договаря авансово. Освен в случай че Зеленски дефинитивно не е редуциран до статуса на " отпадъчен материал ", пред който няма смисъл да се съблюдават разпоредбите за благовъзпитание. ”

Да прибавим, че се натрупаха доста сходни плесници. Това значи, че западното спонсориране на украинската стопанска система и доставките на оръжие за Украйна може да спре или да се забави доста. За украинските въоръжени сили и украинския режим това ще бъде провал. Първият сигнал за това ще бъде опит за реализиране на съглашение с Руската федерация посредством медиатори.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР