Румъния е страната, срещу която Европейската служба за борба с

...
Румъния е страната, срещу която Европейската служба за борба с
Коментари Харесай

Румъния е с най-много дела за измами с еврофондове

Румъния е страната, против която Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ) е направила най-вече следствия за мениджмънта и изразходването на еврофонодовете през 2019 година, оповестява телевизия Диджи24, базирайки се на отчет на службата.

Повече от една десета от финализираните предходната година общо 100 каузи се отнасят до злоупотреби с еврофондове в Румъния, излиза наяве от отчета на ОЛАФ.

Службата е разследвала предходната година по какъв начин са изхарчени еврофонодве в 42 страни и е завършила общо 100 каузи. Единайсет от тях (над една десета) се отнасят до изразходването на еврофондове в Румъния, което слага страната преди всичко от тази позиция. 9 от 11-те каузи са завършили с рекомендации от страна на европейския орган.

Според отчета на второ място е Италия с 9 решени каузи (7 от които с препоръки), а след нея се подреждат Гърция, Полша и България с по 7 финализирани каузи, от които надлежно 2, 4 и 5 с рекомендации.

Що се отнася до типовете измами с еврофондове, открити от ОЛАФ в Румъния, те включват ферми с аквакултури в зони, в които няма вода, еврофондове за попречване на горски пожари, употребявани по план за казино и хотел, фиктивно съдружничество за продобиване на търг и други.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР