Румъния е изхарчила 54,7 милиона леи (11,05 милиона евро), за

...
Румъния е изхарчила 54,7 милиона леи (11,05 милиона евро), за
Коментари Харесай

Румъния е изхарчила над 11 милиона евро в подкрепа на бежанците до момента


Румъния е изхарчила 54,7 милиона леи (11,05 милиона евро), с цел да окаже поддръжка на бежанците, съобщи през днешния ден държавният представител Дан Карбонару, представен от Аджерпрес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2165
" Правителството е в непрекъснат контакт с Европейската комисия. По отношение на изчисленията, които нашата страна прави за разноските в поддръжка на бежанците в Румъния, има ежедневни актуализации на тези разноски. В момента са 54,7 милиона леи, изхарчени от Румъния, с цел да окаже поддръжка на бежанците ", уточни Карбонару.

Той добави, че всички тези суми се централизират от канцеларията на премиера и ще бъдат предадени на Европейската комисия, " която сега работи по механизмите за отчитане на разноските ".

Карбонару подсети, че редица членове на Европейската комисия са били в Румъния през миналите дни, с цел да поддържат страната в ръководството на обстановката с огромния брой идващи бежанци.

Той загатна визитата на еврокомисаря за ръководство на рецесиите Янез Ленарчич, на еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, както и на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР