Румъния е четвъртата най-целенасочена дестинация за инвеститори, които предвиждат нов

...
Румъния е четвъртата най-целенасочена дестинация за инвеститори, които предвиждат нов
Коментари Харесай

Румъния е ключова цел за инвестиции в логистика и бизнес подкрепа от Европа

Румъния е четвъртата най-целенасочена дестинация за вложители, които плануват нов бизнес или разширение на своя подобен в Европа през идната година. По тези индикатори северната ни съседка се изравни с Франция и застава пред страни като Португалия, Англия и Литва, съгласно изследване на EY, представено от Romania Insider.

Румъния остава обичана дестинация за вложителите в Източна Европа след две години на пандемия и макар войната в Украйна, демонстрират данните на EY. Отново съгласно тях - 56% от задграничните компании имат намерение да основат или да разширят активността си в страната.

" Румъния е преди всичко в Европа, съгласно нашето изследване, от позиция на капиталовите планове, в случай че приказваме за вериги за доставки и логистика ", съобщи икономистът Богдан Йон, представен от локалната Economica.net.
 Румъния публично е вторият по величина пазар на Revolut в света
Румъния публично е вторият по величина пазар на Revolut в света

А Букурещ има най-високата централизация на консуматори в целия Европейски съюз

Сред другите значими целеви браншове е промишлеността, предоставяща поддръжка за бизнеса, планувана от 23% от вложителите - вторият максимален резултат измежду европейските страни.

Според вложителите секторите с най-силен капацитет за напредък в Румъния са осведомителните технологии, медиите и телекомуникациите, промишлеността за потребителски артикули, в това число агробизнеса и автомобилната промишленост със свързани браншове. Тези браншове бяха посочени като основни и в предходното изследване.

По отношение на градовете изследването слага Букурещ на 25-о място от 44 града, изпреварвайки столици като Будапеща, Вилнюс и Рига, само че също и значими европейски градове като Мюнхен, Порто, Ротердам, Женева и Валенсия.

През 2021 година румънската столица несъмнено беше най-целевият град в страната за директни задгранични вложения (ПЧИ), водещ в класацията с 38,9%, до момента в който западният район представляваше 19,5% от директните задгранични вложения, ориентирани към окръзите Арад и Тимиш.

Разликата сред Западния район и Букурещ обаче може да бъде съвсем равна във връзка с проектите на вложителите за тази година. Близо една четвърт от бъдещите вложения в Румъния (24%) ще бъдат ориентирани точно към Западния район на страната.
 Ford Otosan дава обещание вложения от €490 милиона в Румъния
Ford Otosan дава обещание вложения от €490 милиона в Румъния

Компанията приключи придобиването на завода на Ford в северната ни съседка
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР