Румънецът, задигнал близо 8500 лв. от възрастна пловдивчанка, заблуждавайки я,

...
Румънецът, задигнал близо 8500 лв. от възрастна пловдивчанка, заблуждавайки я,
Коментари Харесай

Румънецът, „подарил” тенджери за 8500 лв на болна пенсионерка в Пловдив, излиза на свобода

Румънецът, отмъкнал близо 8500 лева от стара пловдивчанка, заблуждавайки я, че ѝ подарява тенджери за 8 март подписа съглашение с прокуратурата и контракти условна присъда. 34-годишният Стефан Габор ще изтърпи условно наказване от 10 месеца отнемане от независимост с три години изпитателен период.
Прочетете още
Споразумението е утвърдено от Пловдивския областен съд, откакто румънецът изцяло е възстановил откраднатата сума на дамата. Габор би трябвало да заплати и разноските по делото на стойност 275,60 лева в 7-дневен период.

С оглед признаването на виновност и прекратяването на производството против него, съдът анулира и наложената му мярка за процесуална насила – „ Задържане под стража “. Решението на магистратите е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Чужденецът беше хванат на 9 март, откакто старата пловдивчанка се оплакала, че от апартамента ѝ са откраднати 8500 лв.. Жената е неработоспособен и пенсионер по болест и това са били всичките ѝ спестявания.

Мъжът я бил заговорил на улицата на погрешен български език под претекст, че ѝ подарява първокласен комплект тенджери във връзка Международния ден на дамата. Приятно сюрпризирана от жеста, пловдивчанката се съгласила непознатият да я откара с автомобила си до нейния адрес, дружно с обемистия кашон. Там мъжът помолил домакинята да му даде пари за превоза, а тя му платила от плик, който извадила от несъмнено място.

Според обвинителния акт последвало искане от страна на госта и за чаша вода, след което той си тръгнал с обещанието, че ще донесе още един подарък, само че повече не се върнал. По случая са подхванати голям брой оперативни и издирвателни дейности, а от обзор на видеокамери в региона е засечен автомобилът чартърен, с който причинителят се придвижвал. В непосредственост да адреса на пострадалата мъжът е арестуван, открита е самоличността му – румънски жител на 34 години.

Пред проверяващите той направил цялостни признания, а откраднатата от него сума е конфискувана. Още след първото си явяване пред съда за разглеждане на мярката за неотклонение на румънеца, юристът му Станиш Златков сподели пред кореспондент на  TrafficNews , че няма да апелират и са подготвени на съглашение с прокуратурата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР