Румънецът Мирча Луческа заяви във вторник, че ще води отбора

...
Румънецът Мирча Луческа заяви във вторник, че ще води отбора
Коментари Харесай

Нов обрат в Киев: Мирча Луческу все пак ще води Динамо

Румънецът Мирча Луческа съобщи във вторник, че ще води тима на Динамо (Киев) през идния сезон. Решението на навършващия през днешния ден 75 години експерт пристигна 24 часа след изказването му, че напуща клуба.

Луческу бе назначен за старши треньор на Динамо в средата на предходната седмица, само че то бе посрещнато с голяма доза рецензии и неодобрение от страна на последователите на тима. Румънецът дълги години води най-големия зложелател на Динамо - Шахтьор (Донецк) и оказа помощ на клуба да се подреди измежду най-силните в Европа.

В понеделник Лучески разгласи, че " за мен е невероятно да повеждам тима в такава враждебна среда ".

Само ден по-късно обаче някогашният ментор на Румъния и Турция изпрати отворено писмо до президента на клуба Ихор Суркис, в което го твърди, че " дружно ще реализираме значими резултати, които коренно ще трансформират отношението към моето назначение и бъдещата работа в клуба под мое управление ".

Луческу заменя на треньорския пост в Динамо Олексий Михайличенко, който бе уволнен през предходната седмица, откакто 15-кратните първенци на Украйна приключиха на 23 точки за Шахтьор, който подвигна четвърта поредна купа.

Междувременно почитателите на Динамо (Киев) не престават с гневните митинги против треньора.

“Феновете се срещу треньора, който бълваше нечистотия против Динамо и Украйна. Той има неприятна известност и не желаеме никой като него в нашия клуб. Дори не разбираме за какво желае да си основава толкоз стрес на 75-годишна възраст. Той даже няма да може да тренира отбора”, показа един от почитателите пред телевизионните камери.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР