Руло с канела – всеки път се получава Всеки може

...
Руло с канела – всеки път се получава Всеки може
Коментари Харесай

Руло с канела – просто ненадминат вкус и аромат

Руло с канела – всякога се получава

Всеки може да направи сладкиш. Не е належащо да бъдете пекар. Трябва ви единствено добра рецепта. Рулото с канела е добър избор за тези, които обичат домашните печива, само че не обичат да се занимават с тестото дълго време.

Невероятното руло с канела се смята за национално богатство на Швеция. То е толкоз ароматно и въздушно, че надминава даже известния японски млечен самун. В Швеция има специфичен ден на канелените рула.

Ако желаете да се доближите до истинската рецепта, предлагаме ви да употребявате жива квас, само че ние ще използваме инстантна квас.

Съставки:
захар – 240 г
кафява захар – 120 г
канела – 2,5 с.л.
мляко – 600 мл
масло 8 с.л.
яйца – 3 бр.
пшенично брашно – 2 кг.
квас – 1,5 с.л.
сол – 2 ч.л.

Приготвяне:
Тези съставки са задоволителни за 3 рула. Така че, смесете бялата захар с кафявата и заделете 4 супени лъжици настрани за поръсване.

След това вземете 120 г захар, смесете я с брашно, сол и квас.

Загрейте малко млякото. Разбийте го с яйцата и 6 с.л. разтопено масло. Добавете към насипната примес и омесете меко тесто. Месете за към 10 минути до гладка и еластична консистенция. Прехвърлете в намаслена купа и оставете под фолио за час и половина.

Извадете тестото и го разделете на 3 елементи. Всяка разточете на кора, намажете със примес от останалата захар и канелата с 2-3 с.л. разтопено масло.

Навийте рулата, колкото е допустимо по-плътно, сложете ги в намаслена тава за към час под фолио. Печете рулата за 45-50 минути на 180 градуса.

Вижте още: Кифлички с заряд, меки като памук – обичан усет

Тайната на триумфа на тази рецепта се състои в търпението. Да, да, по-голямата част от приготвянето е в очакване тестото да втаса. Затова не бързайте. Рецептата е подобаваща за други хлебни произведения, тя е универсална.

Приятен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР