Ружа Игнатова, създателката на пирамидата One CoinКриптокралицата Ружа Игнатова е

...
Ружа Игнатова, създателката на пирамидата One CoinКриптокралицата Ружа Игнатова е
Коментари Харесай

Няма как само България да е виновна за Ружа Игнатова

Ружа Игнатова, създателката на пирамидата One Coin
Криптокралицата Ружа Игнатова е имала източници в България, които са я уведомили за следствията против нея. Това споделя немският публицист Йохан декор Мирбах, чиито документален филм – поредност, озаглавен ”Криптокралицата – измамата OneCoin ”, ще стартира да се излъчва по една от немските малките екрани.

Германският публицист Йохан декор Мирбах евентуално не помни, че Ружа Игнатова има и немско поданство и от дребна живее в Германия. Може би му убягва и фактът, че немският финансов регулатор не разрешава активността на OneCoin в страната едвам през април 2017 година – преди този момент Ружа оперира напълно свободно. Окръжната прокуратура в Ню Йорк повдига обвинявания против Ружа Игнатова и брат ѝ Константин за организирането на финансова пирамида, довела до кражба на милиарди долари, чак на 8 март 2019 година – преди този момент тя някак съумява да оперира.

На немския публицист несъмнено му е доста елементарно да упрекна България, че предала на Игнатова информация, че е търсена и че би трябвало да се скрие. Въпросът обаче е не къде е Ружа в този момент, жива ли е и дали в миналото хората ще си върнат парите. Mилиардите към този момент са изгубени, а фактът, че OneCoin е пирамида беше очевидen още в самото начало през 2014 година. Въпросът е по какъв начин Ружа работеше умерено и за какво бе видяна толкоз късно.

Дали България е предала информация на Ружа да се укрие, да – евентуално да, звучи правдоподобно. България обаче не е тази, която позволяваше на Ружа да прави активността си.

По-голямата част от бизнеса на Ружа оперираше отвън страна ни. Любопитно остава по какъв начин тя работеше с хора от толкоз доста страни – в това число европейски, както и жители на Съединени американски щати, а те някак късно и внезапно се усетиха, че бизнесът ѝ е класическа пирамида.

България наподобява като елементарно опрощение за дейностите на Ружа, елементарен обект, върху който да се хвърли виновността, когато тя е в неопределеност към този момент дълги години. Истината обаче е, че твърдяното присъединяване на службите ни в изгубването ѝ, в евентуалната ѝ гибел или живот на яхта в Средиземно море, няма такова огромна отношение към активността ѝ, единствено към персоналната ѝ орис.

Дори и това присъединяване да е правилно, остава по-важният въпрос – не къде е Ружа и по какъв начин е стигнала там, а по какъв начин толкоз дълго време беше оставена да мами хора по света. А България не единствената страна, която дължи отговор на този въпрос.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР