Ружа Игнатова е била убита по поръчката на Христофорос Аманатидис

...
Ружа Игнатова е била убита по поръчката на Христофорос Аманатидис
Коментари Харесай

Разследване твърди, че Ружа Игнатова е била убита по поръчка на Таки

Ружа Игнатова е била убита по поръчката на Христофорос Аманатидис – Таки през ноември 2018 година на яхта в Йонийско море, повече от година откакто Ружа е забелязана за последно в Атина. Тялото на убитата било нарязано и изхвърлено във водата, демонстрира следствие на BIRD.bg.

Твърденията стъпват върху дело за убийството на някогашния началник на “Криминална полиция ” във второ районно управление (на МВР) Любомир Иванов. От касата в дома му са конфискувани документи, които получават статут на материални доказателствени средства. Сред тях са няколко информации, в една от които се твърди точно, че криптокралицата Игнатова е била убита през 2018 година по поръчка на Таки. 

Делото, към което са приложени справките съществува - 8467/2022 по разказа на Софийска Градска Прокуратура с наблюдаващ прокурор Илиян Банков. В ГДНП същите информации се намират в полицейско дело (досъдебно производство) 0068/25.03.2022). В обявата се показва, че баджанакът на Аманатидис – Георги Георгиев Василев, е разказал в нетрезво положение, че Таки е поръчал убийството на криптокралицата Ружа Игнатова, с цел да заличи следите от присъединяване си в схемата “OneCoin ”. Василев споделя, че главният “килър ” на Таки сега лежи в холандски затвор. По всяка възможност става дума за Христо Христов, по прякор “Кьоравия ”.

Твърди се още, че шефа на отдел “Убийства ” в ГДНП Михаил Наумов е опънал чадър над него и групата му. Информатор с букви “ИИ “ е докладвал, че Наумов е пътувал до Хавана за новогодишните празници 2019-20 година със собствен сътрудник и двамата са били придружавани от съпругите си. Полицаите били отседнали в петзвезден хотел в курорта Варадеро, на към 100 км. от Хавана. На място те наели риболовна яхта за няколко дни, излизали за риба и чествали Нова година в компанията на още трима българи и италиански жител. Отлетели към България на 06.01.2020 година, като се запасили с огромно количество кубински пури за търговия в страната. Скъпата отмора, която не подхожда на приходите на служителите на реда, била платена от Иван Петлешков – доближен на Христофорос Аманатидис – Таки. Чрез Петлешков Михаил Наумов предавал на Таки информация от СРС и разпъвал чадър над следствията за убийства, свързани с престъпния необут. Лицата, с които полицейските шефове ходили на риба по време на екскурзията, също работели за Таки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР