(RSF) ще информират Европейската комисия и Съвета на Европа

...
 (RSF) ще информират Европейската комисия и Съвета на Европа
Коментари Харесай

Репортери без граници с писмо до ЕК и Съвета на Европа за репресиите срещу български журналисти

" " (RSF) ще осведомят Европейската комисия и Съвета на Европа по случая с българския публицист на свободна процедура, който е бил обичай от полицията, и последвалото неефективно следствие от прокуратурата. Това заяви Павол Шалай, началник на Бюрото на Европейския съюз и Балканите на RSF, представен от Евроактив.
„ Обмисляме и по-нататъшни дейности, свързани със сигурността на българските публицисти и осъждането на закононарушения, осъществени против тях “, разяснява Шалай.
 Намаление на убийствата на публицисти в световен мащаб, само че от ден на ден влизат в пандиза Намаление на убийствата на публицисти в световен мащаб, само че от ден на ден влизат в пандиза
Смъртта на публицисти е на " исторически ниски равнища " в международен мащаб, написа в отчет на " Репортери без граници ", представен от Агенция Франс Прес. Повече...
RSF обявиха предходната седмица, че са ужасени от отхвърли на кабинета на българския основен прокурор Иван Гешев да проверява, сравнявайки причините на обвиняването с романа " 1984 " на Джордж Оруел. Според RSF, е належащо ново, без значение и транспарантно следствие.
Евроактив напомня, че българският прокурор е декларирал, че служителите на реда, които са арестували Кенаров, не са разпознати, макар че на това са били очевидци други чиновници в полицейското ръководство, които настояват, че не помнят нищо. Това се случва макар фрагментите, на които се вижда по какъв начин служители на реда влачат очевидно обичай мъж, до момента в който той крещи, че е публицист. Въпреки че Кенаров твърди, че е бил ритан в главата и обичай от служители на реда, прокурорът е декларирал, че журналистът е отказал да извърши полицейско предписание, напомня медията.
България е на 111-о място съгласно Световния показател за независимост на словото на RSF, последна измежду страните от Европейски Съюз, напомня също Евроактив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР