Роял Юнион победи Ливърпул с 2:1 в мач от група

...
Роял Юнион победи Ливърпул с 2:1 в мач от група
Коментари Харесай

Резервите на Ливърпул паднаха

Роял Юнион победи Ливърпул с 2:1 в мач от група " Е " на Лига Европа. Успехът донесе на белгийския тим третата позиция и отборът ще играе в Лигата на конференциите през пролетта.

Попадения на Мохамед Амура и Камерън Пуертас донесоха влиятелната победа за Роял Юнион, макар че мърсисайдци бяха без огромна част от звездите си. Голът за Ливърпул бе дело на Джаръл Куанса.

В 17-ата минута белгийците можеха да открият резултата. Мохамед Амура се озова на добра позиция, само че Каомин Келехър сподели отличен инстикт, с цел да избие топката в ъглов удар.

16 минути по-късно домакините поведоха. Амура се измъкна от засадата и напредна. Офанзивният футболист преодоля Келехър, който докосна топката, само че не съумя да я избие от краката на Амура, който по-късно вкара на празна врата.

В 39-ата минута Ливърпул съумя да изравни. Къртис Джоунс извърши корнер и топката попадна в Джаръл Куанса, който с прекрасен изстрел не остави шансове на Антъни Морис.

Четири минути по-късно Камерън Пуертас върна преднината на Роял Юнион след неточност на Келехър, който не покри добре близкия си ъгъл.

17 минути след началото на второто полувреме белгийците означиха трети гол след прекрасен изстрел на Пуертас. Попадението обаче бе анулирано поради игра с ръка в хода на офанзивата.

В 72-ата минута Амура опитва шанса си от границата на наказателното поле, само че вратарят на мърсисайдци се намеси.

Една минута преди приключването на постоянното време Денис Екерт Айенса насочи удар отвън наказателното поле, само че Келехър още веднъж бе на точното място.

В самия завършек на дуела Ливърпул можеше да изравни, само че изстрел на Харви Елиът от дребен ъгъл бе избавен от Морис.

В другия мач от групата Тулуза победи мъчно ЛАСК с 2:1 като посетител. Френският тим поведе в 54-ата минута с гол на Далинга, само че единствено седем минути по-късно Марин Любичич възвърне паритета. Победният гол падна в 83-ата минута и бе дело на Габриел Суасо.

Ливърпул завоюва групата с 12 точки. Тулуза приключи на второто място с един пункт по-малко от мърсисайдци. Роял Юнион е с 8 точки, а ЛАСК с едвам 3.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР