Royal Ultra Sky Marathon бе деветият старт от Световните серии

...
Royal Ultra Sky Marathon бе деветият старт от Световните серии
Коментари Харесай

Антония Григорова с призово 4-о място на Royal Ultra Sky Marathon в Италия

Royal Ultra Sky Marathon бе деветият старт от Световните серии по Скайрънинг и втори на територията на Италия. Горещина, предизвикателна надморска височина и сняг – още преди старта, 55км-ото съревнование, с денивелация от 4141 м, даде поръчка за съществено тестване даже за най-опитните Скайрънинг спортисти. Изкачванията и спусканията се редуваха непрестанно, а равните сектори бяха сведени до най-малко.

Българската представителка Антония Григорова, за която това бе четвърти старт в Сериите за 2019, направи впечатляващо тичане, като през по-голямата част от трасето, се движеше на трета позиция. Тя приключи надпреварата на четвърто място, като избяга дистанцията за 8:48:38 часа, три секунди след испанката Оихана Азкорбербетиа. След мощно оспорвана конкуренция за призовото първо място, победителка стана лидерката в Генералното класиране – датчанката Рагна Дебатс, която сложи и нов връх на трасето – 7:52:40 часа. Второто място бе за Мириам Гиоу Боус от Франция, която приключи с време 8:14:53 часа.

"До 40-ия километър се движих на 3-та позиция. Там бях задмината от испанската състезателка (която остана 3-та в крайното класиране), а аз самата почувствах отмалялост и изнемощялост, които се пробвах да преодолея с банкет на повече калории и течности, и до някъде се получи. Към края на дистанцията стана много топло, а близо зад мен имаше огромна група състезателки, което ми подейства демотивиращо, тъй като знаех, че с цел да задържа 4-тата позиция ще би трябвало да избягам финалните 5км в втурване на макс. И може би за първи път съумях да се оправя, което ме радва извънредно доста ", разяснява тя след финала.

При мъжете първото място завоюва италианецът Кристиан Миноджио, който избяга трасето за 6:50:04. Секунда след него мина финала французинът Готие Айра, с време 6:51:01. Третото място бе за Риу Уиеда от Колумбия (6:56:49).

Относно подготовката си за Royal Ultra Sky Marathon Григорова описа: „ Миналата година имах опцията да изкача самият връх Гран Парадисо, което бе и моят първи 4-хилядник, който много ми хареса и когато видях, че ще има старт от Сериите точно там, не се поколебах да заявя присъединяване си. В интервала от последния ми старт в Гърция – "Olympus marathon ", до старта в Италия съумях да направя доста съществени тренировки на българска земя, които повлияха и на увереността ми, че ще мога да се оправя с въпросния старт. “

Към момента българската състезателка се подрежда на 20-ата позиция в Генералното класиране на Световните серии по Скайрънинг. Следващият старт пред нея още веднъж ще е в Италия, на 1 ви Септември – Maga Sky marathon – Европейско състезание по Скайрънинг в дисциплинираност Ултра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР