Россия 24 и РИА Новости. Ключовите изявления на ръководителя на

...
Россия 24 и РИА Новости. Ключовите изявления на ръководителя на
Коментари Харесай

Целите и сроковете на специалната операция в Украйна и натискът на Запада: Лавров даде интервю на Кисельов

" Россия 24 " и РИА Новости. Ключовите изказвания на ръководителя на Министерство на външните работи в материала.
Лавров акцентира, че задачата на Русия в специфична военна интервенция, в това число военни и дипломати, е да реши " най-важните задания за обезпечаване на нашата самостоятелност, обезпечаване на ползите на нашата просвета, тези хора, които желаят да бъдат част от съветската просвета ".

„ Всички желаеме това да свърши, само че тук не е значим факторът време, тук е значим факторът същина, факторът на качеството на резултатите, които предоставяме за нашите хора, за тези хора, които желаят да останат част от Русия просвета и които киевската хунта в продължение на доста години, насърчена от Запада, лишава от всичко съветско “, съобщи Лавров.

Министърът напомни, че западните страни са принудили украинския президент Зеленски да се откаже от договарянията, макар обстоятелството, че в самото начало е имало опция за разрешаване на обстановката с политически средства. Оттогава режимът в Киев е заставен да продължи военните дейности с непрекъснати обещания за победа на бойното поле.

Москва се стреми да изтласка украинските войски на разстояние, което е безвредно за съветска територия, и колкото повече далекобойни оръжия доставя Западът на режима в Киев, толкоз по-далеч би трябвало да бъдат отдалечени от съветските граници, изясни външният министър.

„ Цялото НАТО води война против нас, а тук има някакви приказки и заклинания, че „ ние не водиме война, а единствено въоръжаваме “ – това е смешно “, счита Лавров.

Лавров означи, че съгласно специалисти някои типове оръжия, които Украйна към този момент получава или ще получи от чужбина, не могат да бъдат употребявани след два-три месеца образование. Следователно е доста евентуално с тези системи да дойдат бойни екипажи, които краткотрайно излизат на отмора от армиите си и са регистрирани като наемници.

За аргументите за спецоперацията

Специалната военна интервенция в Украйна стана неизбежна и президентът Владимир Путин в детайли изясни аргументите и задачите ѝ, акцентира външният министър.

" Путин изясни в детайли задачите, аргументите и неизбежността на нашата специфична военна интервенция. И той направи това не просто ненадейно, а след дълги осем години, даже повече от осем години, като се стартира с речта в Мюнхен през 2007 г.- Много, доста години се изяснява на Запада, че вървят в неверната посока и подкопават всичко, което самите те са дали обещание да поддържат, в това число неделимостта на сигурността в Европа “, съобщи Лавров.

В същото време режимът в Киев се основава на нацистка идеология, само че мнозина отхвърлят да го виждат, продължи ръководителят на съветската дипломация. Всички изказвания на неговите фенове и кукловоди са опит за дефинитивно разрешаване на " съветския въпрос ". На Запад постоянно се насочат апели за нанасяне на стратегическо проваляне на Русия, с цел да " не се надигне дълго време "

„ Урсула фон дер Лайен, добре известна фигура в Европейската комисия, сподели, че изходът от войната би трябвало да бъде провалянето на Русия, и то такова проваляне, че десетилетия, доста десетилетия тя да не може да възвърне стопанската система си. Това не е ли расизъм, не е ли нацизъм? " пита Лавров.

Той разяснява и обвиняванията в огорчение на паметта на жертвите на Холокоста. Той акцентира, че сходни изказвания значат единствено, че съперниците нямат други причини.

„ Когато цитирах идеолозите на хитлеристка Германия, които се занимаваха с „ окончателното решение на еврейския въпрос “, и споделих, че и в този момент цяла Европа, отпред със Съединени американски щати, се събира против нас и се афишира с разнообразни лозунги, само че смисълът е еднакъв - най-сетне, приживе на настоящето потомство, да " решат " съветския въпрос ". Да, въпреки и не в газовите камери, само че да са сигурни, че Русия ще спре да съществува като велика мощ, да я изтласкат в задния двор, да унищожат стопанската система ѝ. Когато безскрупулни политици започнаха да декларират, че с сходни съпоставения Лавров оскърбява паметта на жертвите на Холокоста, това значи единствено едно: крадецът вика: „ Дръжте крадеца! “, уточни Лавров.

Русия отхвърля да договаря

Ръководителят на външното министерство означи, че съветските дипломати в този момент имат доста работа - те постоянно изясняват какво се случва, също така им се постанова непрекъснато да развенчават неистини, изключително за отхвърли на Русия да договаря.

Освен това външното министерство приготвя " някакви отчети " за случилото се през годината по време на спецоперацията, сподели Лавров. Той акцентира, че през това време Русия е получила доста и друга информация. Става въпрос освен за военните биологични стратегии на Съединени американски щати, от които те се пробват да се отхвърлят, или за директното присъединяване на Вашингтон в детонациите на „ Северните потоци. “

Има доста неща за припомняне и проявление с какви способи Съединени американски щати реализират своята надмощие, акцентира министърът.

Взаимоотношенията сред Русия и Китай нямат граници

Говорейки за връзките с Китай, външният министър акцентира, че двете страни не основават боен съюз, само че взаимоотношението сред Москва и Пекин е качествено доста по-високо от военните съюзи в класическия смисъл.

„ Взаимоотношенията нямат ограничавания, нямат граници и нямат неразрешени тематики. Те в действителност са най-хубавите през всичките години на съществуването на Съветския съюз, КНР и Руската федерация “, съобщи Лавров.

Ако желаете мир, бъдете подготвени да се отбраните

Отговаряйки на въпроса дали е за мир, Лавров акцентира, че това несъмнено е по този начин. В същото време той посочи, че не споделя гледната точка, която звучи като " Ако желаете мир, гответе се за война ". Според дипломата той е по-близо до концепцията, която може да се формулира по този начин: „ Ако желаете мир, бъдете подготвени да се защитавате “.

Русия ще излезе по-силна от актуалната геополитическа обстановка и ще може още по-ефективно да отстоява себе си, заключва Лавров.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР