„Роскосмос“ преустановява сътрудничеството с европейските партньори. Това става ясно от

...
„Роскосмос“ преустановява сътрудничеството с европейските партньори. Това става ясно от
Коментари Харесай

„Роскосмос“ прекратява сътрудничеството с европейските си партньори

„ Роскосмос “ прекратява съдействието с европейските сътрудници. Това излиза наяве от изказване на шефа на „ Роскосом “ Дмитрий Рогозин, написа „ Ехото на Москва “.

Става дума за изстрелвания от космодрума Куру и отзоваване на съветските чиновници на държавната корпорация от Френска Гвиана в отговор на глобите, които демократичния свят наложи след почналата война в Украйна.

Според пресслужбата на корпорацията, „ Роскосмос “, ще спре изстрелванията на ракети " Съюз " от космодрума Куру във Френска Гвиана в Южна Америка и ще изтегли своите чиновници - съвсем 90 души - заради новите наказания на Европейски Съюз, откакто и американците постановиха на Русия.

Русия може да прекъсне и съдействието със Съединени американски щати по програмата за проучване на Венера заради наказания, съобщи още ръководителят на „ Роскосмос “. По думите мя задачата ще бъде проведена независимо или с присъединяване на Китай. Рогозин добави, че е дал инструкции за започване на договаряния с Пекин за съгласуваност и взаимна техническа поддръжка на всички задачи за проучване на дълбокия космос.

По-рано съветски учени приказваха за желанието да изпратят три задачи до Венера, като първата би трябвало да стартира през 29-та година, а Рогозин признава, че Русия сама осъществя плана. Трябва да напомним, че предишното лято НАСА заяви за договаряния с Русия за взаимно проучване на Венера. Съединени американски щати желаеха да се върнат към проучването на планетата след 30-годишно спиране.

Рогозин сподели още, че „ Роскосмос “ договаря с Турция и Бразилия за присъединяване в плана за руско-китайска лунна станция. Ръководителят на държавната корпорация не споделя обаче нищо за по-нататъшната работа на Международната галактическа станция (МКС) и съдействието с НАСА.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР