Росен Терзиев - единственият спасител от област Габрово, участвал в

...
Росен Терзиев - единственият спасител от област Габрово, участвал в
Коментари Харесай

Радев награди единствения габровец, спасявал хора в Турция

Росен Терзиев - единственият избавител от област Габрово, взел участие в акциите след земетресението в Турция, бе отличен с Почетна грамота от президента Румен Радев, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Областна администрация – Габрово.

За Турция Росен Терзиев отпътува на 8 февруари дружно с още 19 души. Той е спелеолог повече от две десетилетия и е част от екипа на „ Пещерно избавяне “, взел участие в тази акция с 12 спасители. Към тях се причисляват и осем доброволци, единият от които е доктор. 

В продължение на шест дни работят от 8:00 ч. сутринта до 3:00 ч. през нощта. Росен наранява крайници си, до момента в който търси оживели в постройка, която е подпряна от багери, с цел да не се срути.

Признава, че няма избавител, който да е бил квалифициран за сходен мащаб на опустошаване. Погледът му съзира единствено съборени здания дни наред, а до момента в който се борят да измъкнат от отломките и живи, и починали, стават очевидци на вторични земетресения на всеки 15 минути.

Росен Терзиев получи благодарствена грамота и от регионалния шеф Кристина Сидорова. Той гостува в Областна администрация - Габрово след завръщането си от Турция и описа за претърпяното по време на мисията
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР