Росен Желязков съобщи, че Гешев официално е поискал снемане имунитета

...
Росен Желязков съобщи, че Гешев официално е поискал снемане имунитета
Коментари Харесай

Росен Желязков съобщи, че Гешев официално е поискал снемане имунитета на Радостин Василев

Росен Желязков заяви, че Гешев публично е изискал снемане имунитета на Радостин Василев.

На 24  април т.г. в Народното събрание (НС) е постъпило искане от основния прокурор Иван Гешев за предоставяне на позволение за продължение на наказателното произвеждане срещу Радостин Василев от ПП-ДБ за закононарушение по чл.143 ал.1 по отношение на член 18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Това заяви ръководителят на парламента Росен Желязков, преди в пленарната зала да стартира разискването на правилника за работа на Народно събрание.

На собствен ред Желязков с писмо от 24 април т.г. е уведомил депутата за постъпилото искане и за опцията той да се запознае с приложените материали.

Припомняме, че на 24 април  по предложение на Софийска градска прокуратура основният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 49-ото Народно събрание искане за събаряне на имунитета на националния представител Радостин Василев.

Разследването е почнало през юли предходната година, като са събрани доказателства за това, че на 13 юни Василев посредством заплашване направил опит да принуди народния представител Христинка Иванова, обратно на убежденията и волята ѝ, да напусне парламентарната група на „ ИТН “, както и 47-ото Народното събрание, са показва в известието на обвиняването.

От прокуратурата напомнят, че започване на наказателно гонене срещу Радостин Василев е допустимо единствено с позволение на Народното събрание или при негово документално единодушие.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР