Ромският квартал Изток на Кюстендил е поставен под пропускателен режим

...
Ромският квартал Изток на Кюстендил е поставен под пропускателен режим
Коментари Харесай

Въведоха пропускателен режим в квартал "Изток" на Кюстендил

Ромският квартал " Изток " на Кюстендил е подложен под пропускателен режим поради огнище на коронавирусна зараза. Режимът е въведен поради нови 13 случая за последното денонощие.

В 10 часа тази заран на всички изходи на квартала бе ситуирана полиция, която стартира да ревизира влизащите и излизащите. Някои бяха върнати, не се стигна до напрежение.

Снимка: БГНЕС

„ Затварянето на кв. „ Изток “ се наложи поради това, че последните няколко дни набъбна броят на инфектираните в самия квартал. За последното денонощие са 13. След съвещанието на Областния действен щаб и направения разбор на ситуацията се наложи да вземем това решение, а точно да се ограничи движените на жителите на квартала до 22 часа в интервал от 17 до 30 юни “, сподели регионалният шеф Виктор Янев.
Под обсада: Затварят кюстендилския квартал „ Изток “ поради скок на инфектираните с COVID-19 Кварталът ще бъде затворен от 10 ч. до 22 ч. в интервала от 17 до 20 юни
Той добави, че придвижването в квартала би трябвало да става с маски – на откритите и на закрити места. Влизането в квартала би трябвало да се прави единствено по неотложност.

Снимка: БГНЕС

„ МБАЛ-Кюстендил има 40 кревати, на които могат да бъдат настанени инфектирани, в случай че се наложи. Наложихме ограниченията, съобразявайки се с народопсихологията на съгражданите ни. Има безредно придвижване след разпределяне на ограниченията и по тази причина се наложи стягането им особено за квартала “, сподели още Янев.

Продължават да се вършат проби и все още. Последно са направени към 80 проби за 48 часа – както с бързи, по този начин и с PCR проби.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР