Ромите са наели адвокати, сякаш ще защитават шефа на мафията.

...
Ромите са наели адвокати, сякаш ще защитават шефа на мафията.
Коментари Харесай

Мастити адвокати бранят ромите биячи от Асеновград, пострадалите от действията им събират средства за добър защитник

Ромите са наели юристи, като че ли ще пазят шефа на мафията. Притесняваме се, че по този начин ще се измъкнат с леки присъди или пък делото ще се протака и ще го потулят. Това показа Йордан Тодоров, татко на две от децата, потърпевши при побоя на роми над спортисти и треньори от тима по гребане в Асеновград. Тодоров изясни пред " Марица ", че с цел да пази правата си, се нуждаят също от положителни юристи. Съдействие за това им заречен вицепремиерът Валери Симеонов. Тъй като нямаме обаче финансова опция да наемем скъпи юристи, както ромите направиха, по тази причина взехме решение родителите и треньорите да открием сметка за събирането на средства.

Държавата ще съди побойниците, само че родителите на потърпевшите и треньорите считат да заведат друго дело и да търсят компенсации за нанесените им контузии. Синът ми е със строшен пръст, претърпя две интервенции, най-вероятно ще се наложи и трета. С щерка ми продължава да работи психолог, изясни Тодоров.

Той изясни, че митингите почнали, защото общинската администрация не изпълнила поетия ангажимент за прогонване на ромите.

Вместо да ги гонят, разбрахме, че отново са почнали да ги записват. Има 4 случая за две седмици, сподели Тодоров и добави, че ще упорстват ДАНС да влезе в общината и извърши инспекция дали има и други случаи на регистрации.

Следващата неделя протестиращите обмислят провеждането на нов митинг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР