Романите от поредицата "Песен за огън и лед" от Джордж

...
Романите от поредицата "Песен за огън и лед" от Джордж
Коментари Харесай

Учени: Хората харесват Игра на тронове защото отразява действителния живот

Романите от поредицата "Песен за огън и лед " от Джордж Р. Мартин, чиято първа част е "Игра на тронове ", са толкоз известни макар огромния брой герои и заплетения сюжет, тъй като подхождат на действителния живот, заяви в. "Дейли мейл ".

Британски математици проучиха поредицата, с цел да открият тайната на известността й. Те откриха, че въпреки и романите да са изпълнени с дракони, кървави борби и кланета, те са по-реалистични, в сравнение с човек допуска. Отношенията сред героите в тях наподобяват на тези в живота, съобщи Българска телеграфна агенция.

В книгите има 2004 героя с имена. Те поддържат връзка повече от 41 000 пъти. В обособените глави обаче действието подхожда на това, което може да бъде обхванато от човешкия мозък, тъй като са написани през погледа единствено на 14 души. Това се преобразува в 150 връзки, които не пренатоварват читателя.

Макар и поредицата да е изпълнена със гибел и батални подиуми, проучването на учените от Оксфорд и Кембридж сподели, че те имат смисъл за хората и подхождат на нехронологичния ред на събитията в живота.

"Разказвателната мрежа подхожда на еволюиралите когнитивни качества и разрешава да бъдат предадени комплицирани послания по наличен метод, до момента в който времето и речта в повествованието се разграничават деликатно съгласно теориите за наратологията " - пишат учените в "Протоколи на Американската академия на науките ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР