Романът Дамата с камелиите на Александър Дюма-син е сантиментална история

...
Романът Дамата с камелиите на Александър Дюма-син е сантиментална история
Коментари Харесай

Истинската история на романа Дамата с камелиите

Романът Дамата с камелиите на Александър Дюма-син е сантиментална история за двама влюбени, разграничени от особеното си обществено състояние. Тази история се е случила със самия създател.

Романът за любовта сред мъж от аристокрацията и куртизантка се е трансформирал в книжовен шедьовър. А историята споделя за действителната връзка на Александър Дюма и държанката Мари Дюплеси.

Както героите в книгата, по този начин и Дюма и Мари се срещат в театъра. След това няколко пъти посещава дома ѝ, без да подозира, че тя е съществено болна, а навиците ѝ я водят към мудна гибел.

Когато стават любовници, Мари скрито се надявала, че с новия си обичан ще оздравее и ще се раздели със остарелия си метод на живот. Но макар че Дюма разполагал с безупречна известност и популярност в обществото, не разполагал с пари.

И по тази причина Мари бързо се принудила още веднъж да обслужва мъжете от висшето общество на Париж, разделяйки се с фантазиите за щастлива обич. Дюма непрестанно се сблъсквал с мъже в дома ѝ и поради това не вярвал, че Мари го обича.

Тя е била изоставена от родителите си, които решили, че не могат да се грижат за нея и я предали на по-възрастен господин. След време време обаче той я изгонил. Първоначално си намерила работа като прислужница, а по-късно станала лека жена.

Първият ѝ ухажор ѝ обезпечава квартира в Париж, а с помощта на хубостта си, става една от най-известните куртизантки в Париж. Среща се с Дюма, когато е единствено на 20 години и се влюбва в него от пръв взор.

Любовта им трае близо година, а аргументите за раздялата им към момента са неразбираеми. Никой не е сигурен дали ревността на Александър не е стигнала сериозна точка или пък Мари го е отблъснала поради влошеното си здраве.

Писателят приема тежко гибелта ѝ, само че взема решение да опише любовната им история в разказ, наименуван Дамата с камелиите. Романът става толкоз прочут, че се трансформира в опери, театрални представления и даже въодушевява известния филм Мулен Руж.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР