Роман на прочутия детски писател Джани Родари (1920-1980) излиза за

...
Роман на прочутия детски писател Джани Родари (1920-1980) излиза за
Коментари Харесай

Роман на Джани Родари за пръв път на български

Роман на фамозния детски публицист Джани Родари (1920-1980) излиза за пръв път на български. " Аталанта " споделя историята на древногръцките легенди и едно самоуверено момиче, което се бори да стане воин.

Италианският занаятчия на приказките предлага нов прочит на класическите легенди за Херкулес, Тезей, Язон и редица други богове и герои.

Аталанта е неизмеримо момиче. Родена в дома на горделивия цар Ясос, тя е оставена на върха на планината на произвола на ориста от татко си, който желал наследник вместо щерка. Но дребното момиче оживява, отгледано от мечка и под закрилата на самата богиня на лова Артемида.

Когато Аталанта пораства задоволително, с цел да може да стреля с лък, Артемида я научава да не пропуща в никакъв случай задачата. И да бяга като вятъра, тъй че никой в никакъв случай да не може да я изпревари. От изоставено малко момиче Аталанта се трансформира в мощна и смела млада жена, която потегля по света, с цел да си извоюва място в него, като се прочуе с невероятните си подвизи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР