Рома спечели с 2:0 домакинството си на Фиорентина от 18-ия

...
Рома спечели с 2:0 домакинството си на Фиорентина от 18-ия
Коментари Харесай

Дибала изкова победата за Рома срещу десетима от Фиорентина

Рома завоюва с 2:0 семейството си на Фиорентина от 18-ия кръг на Серия " А ". Възпитаниците на Жозе Моуриньо не демонстрираха блестяща игра и сътвориха малко голови благоприятни условия, без значение, че противникът им игра с човек по-малко от 24-тата минута, когато Додо получи червен картон. Все отново геният на Дибала бе задоволителен за " вълците " и аржентинецът означи два гола в 40-ата и 82-рата минута минута, с който донесе триумфа на своя отбор.

В началото мачът стартира равностойно, само че първият основен миг бе в 24-ата минута, когато Додо влезе остро в едно единоборство против Залевски и получи втори жълт и червен картон, оставяйки гостите с 10 души на терена.

Рома съумя да се възползва от численото си преимущество и в 40-ата минута откри резултата. Тами Ейбрахам получи пас на границата на пеналта, смъкна топката към Пауло Дибала, който с хубав шут от воле бе прецизен за 1:0.

През второто полувреме се очакваше " вълците " да засилят натиска, само че не се видя нищо сходно, като само Заки Челик насочи един по-опасен изстрел в 51-вата минута, който затрудни вратаря Пиетро Терачано.

Все отново домакините съумяха да вкарат втори гол в края, с който да подпечатат триумфа си. Ейбрахам получи пас на скорост отдясно и подаде към Дибала, който засече топката във вратата за 2:0.

Така Рома се поздрави с успеха и с 34 точки заема 7-ото място в класирането. Фиорентина остава на 10-ата позиция с 23 точки в актива си.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР