Рома се възползва от грешната стъпка на Наполи и вече

...
Рома се възползва от грешната стъпка на Наполи и вече
Коментари Харесай

Джеко бележи, Рома с трета поредна победа

Рома се възползва от неверната стъпка на Наполи и към този момент има преднина от 4 точки на 5-ото място в Серия " А ". " Вълците " надделяха с 2:1 Верона след попадения на Жордан Верету и Един Джеко, а Матео Песина беше прецизен за гостите с пета.

Джеко действаше на върха на офанзивата на Рома, подпомаган от Хенрих Мхитарян и Лоренцо Пелегрини. За гостите от Верона в предни позиции започва Валерио Вере, а Матия Дзакани и Матео Песина бяха другите офанзивни фигури в състава на Иван Юрич.
Джанлука Манчини насочи първия рисков удар към вратата на Верона, а в 8-ата минута домакините получиха дузпа, отсъдена за нарушаване на Алън Емпереур против Пелегрини. Останаха подозрения дали бранителят на гостите не стигна пръв до топката, само че Енцо Мареска уточни бялата точка и Верету откри резултата.

В средата на полувремето Мхитарян удари греда след композиция с Джеко, а шут на Бруно Перес беше блокиран от защитник в жълто. В добавенто време на първата част " вълците " направиха доста красива офанзива, при която Леонардо Спинацола центрира на главата на Джеко и таранът осъществя своя гол номер 15 през сезона.
Интригата се върна в 47-ата минута след не по-малко атрактивна композиция. Подаването достави Дзакани, а Песина отклони топката с пета и сподели, че Верона няма да се съобщи. Рома обаче продължи да е по-активният тим и Джеко пропусна от комфортна позиция, стреляйки в навън.

В 65-ата минута Мхитарян също пропусна да вкара трети гол за " джалоросите ", а в 68-ата Марко Силвестри избави удар на Манчини. Верона допускаше доста неточности в отбрана, а следващата от тях не беше осъдена от Мхитарян.
В последните минути Верона не съумя да тормози съществено защитата на Рома и " вълците " за трети път през сезона записаха три следващи победи. В идващия кръг тимът на Пауло Фонсека ще посрещне Интер, а Верона ще е хазаин на Ааталанта.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Серия А 33 кръг, сряда 15 юли  Рома 2:1краен резулат  Верона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР