Рома продължи битката си за топ 4 с успех с

...
Рома продължи битката си за топ 4 с успех с
Коментари Харесай

Рома се утвърди в топ 4 след много комфортна победа над Удинезе

Рома продължи борбата си за топ 4 с триумф с 3:0 над Удинезе. Срещата на „ Олимпико “ мина под диктовката на отбора на Жозе Моуриньо, който не сътвори доста на брой положения, само че бе надалеч по-ефективен пред вратата на съперника и на собствен ред не позволи шансове за гол пред своята. „ Джалоросите “ към този момент събраха 56 точки и са трети във краткотрайното класиране. „ Бианконерите “ от Удине пък са 12-ти с 39 пункта.

Срещата стартира надалеч от атрактивно, като в първите 15-20 минути тимовете се опознаваха и не опитваха нищо рисковано.

Малко след изминаването на половин час игра Роберто Перейра бе уцелен в ръката от топката, без да има късмет да я свие и след обзор с ВАР основният арбитър отсъди дузпа.

Изненадващо, Брайън Кристанте се нагърби с осъществяването, само че не сполучи. Дефанзивният хал удари гредата, само че за негово благополучие топката се озова у Едоардо Бове, който откри.

До почивката не последва нищо рисково, само че с началото на втората част „ вълците “ взеха самодейността в свои ръце. В 55-ата минута Андреа Белоти подхвана контраофанзива и съумя да откри капитана Лоренцо Пелегрини на чиста позиция, а атакуващият халф не сбърка за 0:2.

Десетина минути по-късно в мача бе отсъдена и втора дузпа, само че за Удинезе. Грешникът при дузпата за римляните Перейра се нагърби с осъществяването, само че Руи Патрисио избави удара му.

В първата минута на добавеното време влезлият от пейката Тами Ейбрахам означи хубав гол с глава след центриране на Леонардо Спинацола и оформи класическото 3:0.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР