Рома победи Лацио с 2:1 в дербито на Рим от

...
Рома победи Лацио с 2:1 в дербито на Рим от
Коментари Харесай

Рома удари Лацио в дербито на Рим и го задмина

Рома победи Лацио с 2:1 в дербито на Рим от 13-ия кръг на италианската Серия „ А ” и излезе на трета позиция във краткотрайното класиране. Диего Пероти (49-дузпа) и Раджа Наинголан (53) се разписаха за шестата поредна победа на „ вълците ” във всички шампионати, а Чиро Имобиле (72-дузпа) бе прецизен от бялата точка след намесата на системата за видеоповторение при отсъждането на 11-метровия углавен удар.

 Тифозите на Лацио направиха впечатляваща хореография на цялостния „ Олимпико ” в памет на убития трагично преди 10 години последовател на клуба - Габриеле Сандри. Тогава 26-годишният почитател бе убит от служител на реда на автомагистрала край град Арецо в Тоскана след пердах с последователи на Ювентус. Иначе 3/4 от трибуните на стадиона бяха заети от последователи на символичния хазаин Рома. Целият стадион приветства хореографията на „ орлите ”, а майката, бащата и братът на Сандри слязоха на пистата и поздравиха публиката с насълзени очи.

Голмайсторът на Лацио Чиро Имобиле вкара гол още във втората минута, само че той бе анулиран поради засада. В 20-ата минута Един Джеко от „ вълците ” насочи рисков удар с глава, само че топката мина над вратата. След още 15 минути вратарят Томас Стракоша отрази удар от въздуха на Джеко.

Двата отбора продължиха да играят на високи обороти и след почивката, като в първите минути „ вълците ” направиха двоен удар. Бившият футболист на Лацио Александър Коларов бе спънат в наказателното поле на „ орлите ” и Диего Пероти (49-дузпа) бе прецизен от бялата точка, а малко по-късно Раджа Наинголан (53) удвои задатъка на „ вълците ” с отдалечен шут.

В 70-ата минута Костас Манолас игра с ръка в наказателното поле на Рома и съдията Роки отсъди корнер. След намесата на системата за видеоповторения обаче реферът уточни бялата точка и Чиро Имобиле (72-дузпа) понижи на 2:1. До края на мача лациалите пробваха всичко по силите да стигнат до равенството, само че по този начин и не съумяха още веднъж да поразят защитаваната от бразилеца Алисон врата.

Така Рома записа шеста поредна победа във всички шампионати и пета в Серия „ А ”, излизайки на трета позиция с 30 точки. Лацио прекъсна серията си от 9 триумфа във всички надпревари, отстъпвайки на пета позиция с 28 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ " А "


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР