Рома излезе еднолично на върха в Група G на Лига

...
Рома излезе еднолично на върха в Група G на Лига
Коментари Харесай

ОБЗОР: Рома вкара от съблекалнята и надви Славия Прага

Рома излезе еднолично на върха в Група G на Лига Европа, откакто победи Славия Прага вкъщи с 2:0 в среща от третия кръг и по този начин събра 9 точки против 6 за чехите. Едоардо Бове и Ромелу Лукаку донесоха успеха за отбора на Жозе Моуриньо, а и двете асистенции бяха дело на Стефан Ел Шаарауи.

На „ Олимпико “ Рома се нуждаеше от по-малко от 60 секунди, с цел да разпечата вратата на гостите от Прага. Стефан Ел Шаарауи пусна топката към Едоардо Бове, който откри пространство за изстрел от на границата на наказателното поле и означи хубав гол, пращайки топката в горния десен ъгъл!

В 17-ата минута Фараона сподели страховит взор върху играта и подаде на Ромелу Лукаку. Оставен с топка в крайници в наказателното поле, белгиецът не елементарни на Славия Прага и невъзмутимо вкара своя гол №8 в 10-ия си мач във всички шампионати дотук през сезона.

Гостите можеха да върнат гол до края на първата част, само че удар на Мик ван Бюрен в 39-ата минута не изненада Миле Свилар, който избави.

Между 60-ата и 63-ата минута хората на Жозе Моуриньо имаха нов късмет за гол, само че с пропуски се регистрираха Лукаку и Ел Шааруи, до момента в който шут на Иван Шранц в 64-ата минута бе неакуратен.

До края на дуела повече голове не паднаха и по този метод Рома продължава да върви решително към елиминациите в Лига Европа.

Всички резултати довечера: Арис - Бетис 0:1
Олимпик Марсилия - АЕК Атина 3:1
Молде - Хакен 5:1
Олимпиакос - Уест Хем 2:1
Раков - Спортинг Лисабон 1:1
Спарта Прага - Рейнджърс 0:0
Щурм Грац - Аталанта 2:2
ТСЦ - Фрайбург 1:3
Рома - Славия Прага 2:0
Байер Леверкузен - Карабах 5:1
Брайтън - Аякс 2:0
Ливърпул - Тулуза 4:1
Панатинайкос - Рен 1:2
Роял Юнион - ЛАСК 0:1
Шериф Тираспол - Сервет 1:1
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР