Rolls-Royce винаги е била марка, която свързваме с лукс на

...
Rolls-Royce винаги е била марка, която свързваме с лукс на
Коментари Харесай

Rolls-Royce създава най-бързия електрически самолет

Rolls-Royce постоянно е била марка, която свързваме с разкош на най-високо равнище. Но разкош на четири колела. Поне до момента. В началото на 2019 година компанията разгласи желанието си да се трансформира в производител на най-бързия електрически аероплан в света .

Самолети, задвижвани не от нездравословния за околната среда керосин, а по много екологичен метод - на ток, са идната цел на редица компании. Видяхме към този момент много прототипи, а до няколко години чакаме и първия осъществен пътнически полет с летателна машина на акумулатори.

Проектът на Rolls-Royce е в колаборация с други компании от сферата на авиоинженерството и носи работното име ACCEL. Зад тази абревиатура се крие и главната цел - ускорение на електрификацията на полета.

Производителят на първокласни лимузини очевидно няма за цел толкоз да бъде първият състезател на пазара с електрически самолети, едвам показа най-хубавото. Точно както при колите.

 Проект на голямата батерия

Проект на голямата батерия

А в тази ситуация най-хубавото е синоним на най-бързото. Амбицията е машината да лети във въздуха с цели 482 км/ч . Освен това, би трябвало да е лека, аеродинамична, с положително изстудяване на батерията и трите електрически мотора с обща мощ към 500 коня, които да работят и задоволително безшумно, с цел да не смущават пасажерите.

Изчислено е, че батерията с 6000 кафези ще устоя полет от 321 км. (200 мили), колкото е дистанцията сред Лондон и Париж по въздух да вземем за пример.

Като всяко друго транспортно средство на ток, и самолетът на Rolls-Royce ще бъде цялостен с електроника и датчици, които ще регистрират всички вероятни индикатори както на самолета, по този начин и на средата, в която се придвижва.

 Кога ще е подготвен първият ултразвуков пътнически аероплан
Кога ще е подготвен първият ултразвуков пътнически аероплан

И каква тъкмо скорост ще развива

Очаква се още в границите на 2019 година да забележим първите демонстрации на опциите на електрическия аероплан, а за идната година се възнамеряват и първите му проби , написа Top gear.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР