Rolls-Royce Motor Cars представя униката Phantom Вдъхновен от Cinque Terre

...
Rolls-Royce Motor Cars представя униката Phantom Вдъхновен от Cinque Terre
Коментари Харесай

Rolls-Royce Phantom: Уникален модел прославя италианската Ривиера

Rolls-Royce Motor Cars показва униката Phantom " Вдъхновен от Cinque Terre " - особено направен автомобил, който улавя чара и винопроизводствената традиция на италианската Ривиера. Районът Cinque Terre - италиански за " Петте земи " - се намира на скалистия бряг на Лигурия в Северна Италия. Вековните риболовен селища Монтеросо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре са сгушени на скали и са интернационално известни със стръмните си лозови тераси с аспект към Средиземно море.

Лозята в района са подчертани в автомобила посредством комплицирани елементи. Екстериорът на автомобила е приключен в наситено синьо, в допълнение емфатичен от ръчно апликирана двойна каросерия в тъмносиньо и жасмин и заоблен от внимателен претекст на грозде.

Интериорът, който съчетава Grace White и Navy Blue кожа с жасминови акценти, е декориран с деликатна бродерия на лозови клончета на задните порти. Всяко от тези творби на изкуството се състои от 9215 шева и е основано благодарение на две разнообразни техники - гроздовете са бродирани със сатенен бод, което придава на всяко настрана грозде същински цвят и искра. За лозовия лист е употребен по-плосък тегел татами, който обезпечава текстурен контрастност и усъвършенства тактилните качества на бродерията.

Мотивът на гроздето е уловен и в комплицирана инкрустация на двете маси за пикник, направени от неръждаема стомана и позлатени детайли. Първоначално повърхностите им са боядисани в Milori Blue с тънък искра, придаващ дълбочина и жизнеспособност на цвета. След това инкрустациите са точно нанесени на ръка и запечатани с транспарантен лак. Накрая повърхността е деликатно шлайфана и полирана на ръка, с цел да се реализира безпрепятствено, безшевно покритие.

Таванът е декориран с карта на Италия, бродирана в 14 338 обособени шева. Пет блестящи звезди, точно позиционирани на ръка на ръба на брега, съставляват петте села на Cinque Terre. Дизайнът му е лишил повече от месец, с цел да бъде приключен, с голям брой корекции, нужни за установяване на оптималната дебелина на линията за бродерията: задоволително необятна, с цел да разреши на конеца да свети, само че задоволително фина, с цел да улови целия силует на Италия до най-малкия подробност, заимствуван съвършено.

Специално поръчано произведение на изкуството в арматурното табло улавя цветовете, архитектурата и живия темперамент на Чинкуе Тере. Композицията първо е скицирана цифрово, по-късно ръчно напръскана с акрилна багра на водна основа, с цел да се реализира високо равнище на подробност, преди да бъде покрита с няколко пласта транспарантен лак. Основните детайли на картината са деликатно позиционирани, с цел да се подсигурява, че техните елементи могат елементарно да се възхищават от всички пасажери в автомобила.

Автомобилът " Вдъхновен от Чинкуе Тере " към този момент е заел своето място в сбирката на купувачат. Тъй като това е в действителност еднократна поръчка, тя в никакъв случай няма да бъде повторена.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР